• Úvod
  • fotochromatické brýle ALPINA lyron HR VL a8631

fotochromatické brýle ALPINA lyron HR VL a8631

Cena vč. DPH
Tento produkt momentálně není skladem a je neprodejný
ALPINA

ALPINA lyron HR VL A8631.1.31 black
Sportovní fotochromatické brýle s vlastním tónováním skel přes 2 světelné stupně sluneční ochrany.
Vlastní tónování objektivu Varioflex zajišťuje dobrou viditelnost v různých světelných podmínkách.

Síla sportovních brýlí Alpina Lyron HR VL je v jejich "rozpůleném" rámu, který zajišťuje moderní design, vynikající ochranu a maximální rozsah použití. Hlavní je ovšem opět použití čočkové technologie Varioflex. Zajišťuje optimální viditelnost za všech klimatických podmínek. Čočky se automaticky upraví (fotochromaticky) na panující světelné podmínky. Takže máte ideální výhled jak na slunečné, tak na oblačné povětrnostní podmínky. Čočky jsou vyrobené z nerozbitného keramického materiálu a poskytují 100% ochranu proti UV záření.



Jsou zde tedy použita FOTOCHROMATICKÁ (samozabarvující se) tvrzená skla Varioflex
Samozabarvovací tónování skel se přizpůsobuje světelným podmínkám, na sluníčku skla ztmavnou a při vjezdu do stínu či v lese zesvětlají.
- Rozsah zabarvení je skrz dva stupně sluneční ochrany S2-S3 a pokrývá tak 2 úrovně sluneční ochrany
- Rychlost zatmavení je velmi rychlé v řádu několika sekund.
- Je nutné si uvědomit, že všechny fotochromatické filtry, které způsobují zatmavení, reagují na intenzitu UV záření, proto např. uvnitř auta či v budově nebude zatmavení tak intenzivní, jelikož část UV záření odfiltruje sklo auta či okna.

Rámečky jsou vyrobeny z materiálu Grilamid TR90.
GRILAMID TR 90 - Vysoce jakostní, ultralehký kompozitní plast vyznačující se vysokou tuhostí, pružností a abnormálně nízkou hmotností.
Jeho antialergické vlastnosti zvyšují celkový uživatelský komfort na dosažitelné maximum v oblasti ultralehkých brýlových obrub (rámečků) na trhu.
Grilamid TR 90 je velmi lehký, pružný a odolný polyamid, který svými vlastnostmi předčí klasický polykarbonát nebo nylon a zásadním způsobem ovlivňuje komfort, bezpečnost a odolnost celého výrobku.

- nerozbitné keramické čočky
- optimized airflow - optimalizované proudění vzduchu - silně zakřivené čočky v kombinaci s nepřímým prouděním vzduchu zajišťují vidění, které není narušeno zamlžením.

- 2 comp design - měkká silikonová vložka na koncích nožiček zvyšuje komfort a zlepšuje usazení brýlí ( kombinace tvrdého rámu, měkkých ramen a špičatých nožiček zvyšuje pohodlí.)
- adaptable nosepad - nosník s možností tvarování za studena umožňuje přizpůsobení jakékoli šířky a tvaru nosu
- optical glazing -původní čočky lze u optika vyměnit za dioptrické čočky -4,0 až +4,0 dioptrií


skla : 1, VL Varioflex black cat.S2-S3 (A8631.1.31)

Barevné provedení GRILAMID obrouček : black
Součástí je látkový obal pro převoz brýlí


Rozměry : d x š x v : 15,7 x 14,0 x 4,6 cm
Hmotnost : 29 g




„Varioflex “ je fotochromatický filtr tzv. druhé generace. Skla dokáží fungovat takzvaně „skrz 2 kategorie propustnosti“ S1-S2 resp. S2-S3. Světelná propustnost (transmise) se značí v 5-ti kategoriích. První je S0 kde je propustnost 80-100% a jsou to tedy skla čirá. Kategorie S1 je již velmi světle zatmavená a propustnost je zde 43-80%, S2 jsou již tmavší skla s propustností 18-43%, S3 jsou tmavá skla a propustnost je zde 8-18%, poslední je S4 a propustnost je pouze 3-8% (tyto skla jsou na běžný sport již nevhodná a používají se většinou např. na vysokohorskou turistiku).
Varioflex je technologie čoček, která umožňuje přizpůsobit brýle klimatickým podmínkám.Stejně jako se chameleon změní v mísení s okolím, tak tyto čočky přijmou různé odstíny pro ochranu našich očí.
Fotochromní čočky reagují na UV záření, což způsobuje, že se v nich chemické součásti otáčejí směrem ke zdroji, což vytváří stínící efekt.Když zdroj UV záření zmizí, objektivy opět zesvětlí.
Proces se odehrává jen za pár vteřin, což Vám dává brýle,které jsou vždy přizpůsobeny měnícím se světelným podmínkám.

Stejně jako se chameleon změní v mísení s okolím, tak tyto čočky přijmou různé odstíny pro ochranu našich očí.

Zatím nikdo nehodnotil. Buďte první

vyplňte hodnocení a získejte 300 do věrnostního programu. Body získáte za každý produkt, u kterého vyplníte slovní hodnocení, maximálně za 5 hodnocení na jednu objednávku.

fotochromatické brýle ALPINA lyron HR VL a8631

Vaše hodnocení - počet hvězdiček

Nejhorší
Nejlepší
Kategorie

Přihlaste se k odběru novinek

Pohodlný nákup

U nás můžete platit online...

Visa Mastercard Diners Club American Express JCB Maestro Platím Pak
Youtube
Široký sortiment komponentů SHIMANO za výhodné ceny